PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: architect Pepijn Sluiter voor kantoorgebouw 'StartUp' Stationsplein 26
Volledig scherm
PREMIUM
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: architect Pepijn Sluiter voor kantoorgebouw 'StartUp' Stationsplein 26 © Paul Rapp

Architectuurcentrum waakt over de kwaliteit van de stad

NIJMEGEN - Hoe kan Nijmegen zich wapenen tegen hittestress, wat zorgt voor meer vogels en insecten in de stad en op welke manier wordt de beperkte bouwruimte die nog rest optimaal ingericht? Het Architectuurcentrum Nijmegen buigt zich over deze en tal van andere vragen die betrekking hebben op de inrichting van de stad. De inbreng van inwoners is daarbij belangrijk.

16 reacties

 • Jans

  1 jaar geleden
  Wellicht degene die jij spreekt? Wie is men? Volledig subjectief dit. 
 • PeterD

  1 jaar geleden
  Toch spreekt men rond de Waalhaven veel over de lelijkheid van de bebouwing, zelfs mensen die er in wonen.
 • Jans

  1 jaar geleden
  Bij de omwonenden gaat het vaak niet om de hoogbouw en hoe het er uit ziet  an sich maar om het feit dat er mensen bij zijn gekomen, het drukker is geworden en daarmee overlast (kan) ontstaan. Dat is iets anders dan dat het niet mooi is. 
 • Wilfred Geen_nee

  1 jaar geleden
  Prins Mauritssingel ziet er juist fantastisch uit. Het ultieme visitekaartje voor ons als je uit richting Arnhem naar de Oversteek rijdt. Vijf woonlagen zou er echt niet uitzien! Bovendien willen we graag gezinnen hier naartoe trekken, Lent wil ook een beetje zichzelf blijven! We willen hier geen massaal gedoe, want we krijgen het al druk genoeg de komende jaren.
 • Gert

  1 jaar geleden
  Kijk nou es naar die foto. Met voorop die nieuwe blokkendoos, links jaren '80 appartementen en rechts oudbouw. Voor mij is dat architectonisch rampgebied. Geen samenhang, geen harmonie maar ronduit onveilig, winderig en unheimisch.
 1. Het vertrek uit Afghanistan is volgens generaal Peter van Uhm te vroeg: ‘Maar overlijden van mijn zoon was niet voor niks’
  PREMIUM
  4

  Het vertrek uit Afghanis­tan is volgens generaal Peter van Uhm te vroeg: ‘Maar overlijden van mijn zoon was niet voor niks’

  Peter van Uhm, de generaal in ruste die zijn zoon verloor in de oorlog in Afghanistan, is opvallend kritisch over het besluit om alle Westerse militairen uit het land te halen. De kans is volgens hem zeer reëel dat de taliban er opnieuw weer aan de macht komt. ,,Ik denk dat onze hele aanwezigheid in Afghanistan niet voor niks is geweest. Maar de terugtrekking nu is ongelukkig.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Nijmegen e.o.