Arno Cup joeg als eigenaar van het pand van voormalig autobedrijven Bulters en later Mulders aan de Nieuwe Dukenburgseweg eind 2018 krakers uit zijn pand. Een filmpje van die aanvaring gaat nu ineens viraal op Dumpert.
Volledig scherm
PREMIUM
Arno Cup joeg als eigenaar van het pand van voormalig autobedrijven Bulters en later Mulders aan de Nieuwe Dukenburgseweg eind 2018 krakers uit zijn pand. Een filmpje van die aanvaring gaat nu ineens viraal op Dumpert. © Paul Rapp

Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

VIDEONIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 900.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is. 

86 reacties

 • R L

  1 jaar geleden
  Maakt niet uit OeLoe ik mag een ongebruikte auto die langs de weg staat ook niet gebruiken. Dan kom je vast te zitten als ze je pakken. Ook zo met een pand. Soms staan panden wat langer leeg, dat is nou eenmaal zo. Maar mensen die aanspraak maken op allerlei sociale voorzieningen en niet werken vinden het geoorloofd om een pand te kraken.... Zat je er zelf ook?
 • KERKHOFF

  1 jaar geleden
  Niet optreden van politie, na verzoek eigenaar, valt onder plichtsverzuim onder de verantwoording van de Burgemeester. Op grond van gemeente wet dient de verantwoordelijke ministerie tegen burgemeester op te treden. Verzoek om ontslag van functie. Op grond van provinciewet heeft de provincie de plicht het gehele gemeente bestuur aan te spreken op gedrag dan door college B&W nu ten toon gesteld is.
 • KERKHOFF

  1 jaar geleden
  lees even het arrest dat gemeente waaronder het stadje Groningen behoord even na. Zul je mogen vernemen dat dit helaas een onjuiste gedachte gang mag wezen.
 • KERKHOFF

  1 jaar geleden
  ook al hoeft je geen braak te plegen dan is evengoed het betreden van voor iedereen duidelijk privéterrein zonder toestemming al strafbaar gesteld. Heet in sluipen als ik me niet vergist.
 • Ron

  1 jaar geleden
  Ze moeten eens leren om met hun vingers van andermans spullen af te blijven !

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonderwijs?
  Play

  Hoe gaat het met de kinderen in het thuisonder­wijs?

 2. Dit was de roerige aanloop naar de machtsoverdracht in de VS
  Play

  Dit was de roerige aanloop naar de machtsover­dracht in de VS

Nijmegen e.o.