Volledig scherm
Willy Leenders in café Heideroosje. © Bert Beelen

Artiesten en klanten betuigen massaal steun aan kroegbaas na drugsinval

NIJMEGEN - Uitbaatster Willy Leenders en haar vriend Piet van het Nijmeegse café Heideroosje laten het vandaag, zondag, maar op zich afkomen, want ze hebben geen idee wat er staat te gebeuren. ,,Alleen dat er optredens komen om ons een hart onder de riem te steken. Ik ben benieuwd."

De kroegbazin kreeg donderdag 10 mei de schrik van haar leven. Toen viel een enorme politiemacht de zaak binnen tijdens de voetbalwedstrijd Emmen - NEC. Een Nijmegenaar van 55 jaar werd gearresteerd, omdat hij vanuit het café drugs zou dealen. Zeven klanten werden aangehouden. 

Donderslag

De inval kwam voor Leenders, verklaarde ze aangedaan, als een donderslag bij heldere hemel. ,,Harddrugs? Ik weet niet eens hoe die eruit zien. Ik moet  er niets van hebben. Ik ben anti-drugs. Ik kan mijn klanten toch niet gaan fouilleren?", riep ze verbolgen uit.

TV-zender FOX Sports had café Heideroosje in Nijmegen vorig jaar nog wel uitgeroepen uit tot het leukste voetbalcafé van Gelderland. NEC-supporters weten de zaak in de Nijmeegse wijk Hatertse Hei massaal te vinden. 

Arrestanten

Hoe het de arrestanten is vergaan, weet Leenders tot op de dag van vandaag niet. ,,Ik heb er niets meer van gehoord." 

De vaste klanten van het biljart-café hebben nooit enige argwaan gekoesterd tegen de kroegbaas en hebben de handen ineen geslagen. Onder meer Duo Decibel, Mary Jager, Jeffrey Peters en Ron A'dam zijn gecharterd voor een knalfeest van 15.00 tot 21.00 uur.  Presentatie is in handen van initiatiefnemer Rob Donkervoort van de Nijmeegse radiozender Primafm (www.primafm.nl). 

,,We hadden binnen de kortste keren 37 aanmeldingen van artiesten en zo veel plek hebben we helemaal niet. Het is ongelofelijk", liet mede-initiatiefneemster Mariam Muller weten dat de steun voor de geschrokken uitbaters groot is. ,,Het gaat ons erom dat we deze hardwerkende mensen een hart onder de riem steken. Zodat ze heel even de sores aan de kant kunnen zetten." 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.