Volledig scherm
Scène uit de verfilming van Boyne's boek The Boy in the Striped Pyjamas uit 2008.

Auteur van ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ komt exclusief naar Nijmegen

NIJMEGEN - De Ierse bestseller-auteur John Boyne, bekend van zijn roman ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ is maandag 8 april te gast bij boekhandel Dekker van de Vegt. Hij presenteert dan zijn nieuwe roman ‘Een ladder naar de hemel’ die officieel pas een dag later verschijnt. 

Volledig scherm
John Boyne

Het bezoek van Boyne aan Nijmegen is het enige in Nederland. Hij  vertelt over zijn nieuwe roman en bezoekers kunnen hem ook persoonlijk wat vragen stellen. Hij wordt geïnterviewd door Amerikanist Anja Adriaans. 

John Boyne (1971) publiceerde ruim vijftien romans, maar zijn roman ‘De jongen in de gestreepte pyjama’ uit 2006 is zijn grote succesnummer. Wereldwijd werden er meer dan 10 miljoen exemplaren van verkocht, hij won er diverse literaire prijzen en ook de verfilming werd een groot succes. Andere boeken van zijn hand zijn ‘De grote stilte’ en ‘Wat het hart verwoest’. Zijn werk is vertaald in zo'n vijftig talen.

Het programma in boekhandel Dekker van de Vegt begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk.  Aanmelden vooraf is verplicht: info@dekkervdvegt.nl. De bevestiging geldt als toegangsbewijs.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.