Auto Nijmeegse advocaat bewust in brand gestoken; slachtoffer vermoedt wraakactie

videoNIJMEGEN - Een onbekende man heeft een brandaanslag gepleegd op de auto van de Nijmeegse advocaat Stef Goedvriend. Een wraakactie zo vermoedt de raadsman. De Orde van Advocaten heeft de brandstichting aangekaart bij de hoofdofficier van het Openbaar Ministerie in Arnhem. De orde doet dat als advocaten worden bedreigd. 

Inferno in de Weezenhof: de auto van advocaat Stef Goedvriend gaat in vlammen op.
Volledig scherm
Inferno in de Weezenhof: de auto van advocaat Stef Goedvriend gaat in vlammen op. © Eigen foto

De auto werd in de vroege ochtend van zondag 30 december in brand gestoken. Camerabeelden hebben vastgelegd hoe een kleine auto rond 03.05 de straat in de Nijmeegse wijk Weezenhof binnen rijdt. De auto parkeert met de neus naar voren. Er stapt en man uit die uit de achterbak een jerrycan pakt. Hij steekt de straat over en loopt naar de overkant waar de zwarte Volkswagen van Goedvriend geparkeerd staat. Rustig giet de man benzine over de motorkap. Hij probeert vervolgens minutenlang de auto aan te steken. Als dat de brandstichting tot twee keer toe mislukt pakt hij nogmaals de jerrycan en giet die leeg over de voorruit. Opeens is er een steekvlam en een lichtflits, waarna de man wegsprint.  Vlug rent de brandstichter naar zijn autootje en scheurt weg. 

Goedvriend zit na de harde knal van schrik rechtop in bed. Zijn zoon belt 112. ,,Dat was om 03.20 uur.” Brandweer en politie zijn er snel bij. Hoewel de brandweer het vuur snel onder controle krijgt, is de auto geheel verwoest. ,,Het was een inferno. Er kwam een enorme hitte vanaf. Vreselijk”, wijst de advocaat op de resten van de weggesmolten groene kliko, die vlakbij de auto stond.  Ook de auto van de buren is door de hitte beschadigd. Drie dagen later toont hij zich nog steeds beduusd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.