Volledig scherm
De schade na de autobranden aan de Weezenhof 82e straat. © Ivan Bart

Autobrand Weezenhof die drie auto's trof is aangestoken

NIJMEGEN - Bij de autobrand in de Nijmeegse wijk Weezenhof eerder deze week is een brandstichter actief geweest. Dat laat de politie weten. 

In de nacht van dinsdag op woensdag brandden drie auto's uit op een parkeerplek aan de Weezenhof 82e straat. Volgens een politiewoordvoerder is één van de drie auto's bewust in de hens gezet. Twee auto's die ernaast geparkeerd stonden, brandden ook uit. ,,Die waren geen doelwit, maar zijn in brand geraakt door overslaande vlammen. Gewoon vette pech voor de eigenaren dat die erbij stonden.”

De politie onderzoekt of de dader de auto bewust heeft uitgezocht met wraak als motief of dat het bijvoorbeeld om een vandalenstreek gaat. Er wordt geen verband gelegd met een brandaanslag die zondag 30 december werd gepleegd op de auto van de Nijmeegse advocaat Stef Goedvriend. Dat gebeurde in dezelfde woonwijk. ,,Maar die zaken staan los van elkaar, we behandelen ze als onafhankelijke incidenten.” 

De Weezenhof staat volgens de politiewoordvoerder niet te boek als wijk waar bovengemiddeld vaak autobranden plaatsvinden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.