Lieke Wijnbergen, met haar rode autootje dat ze via snappcar verhuurt. De auto is voorzien van een systeem waarmee een huurder de auto met een app kan openmaken.
Volledig scherm
PREMIUM
Lieke Wijnbergen, met haar rode autootje dat ze via snappcar verhuurt. De auto is voorzien van een systeem waarmee een huurder de auto met een app kan openmaken. © Gerard Verschooten

Autodelen in de lift in Nijmegen: meer aanbieders en gebruik stijgt

NIJMEGEN - Autodelen is populair onder Nijmegenaren. Ze rijden in een wagen van Greenwheels, Amber of MyWheels. Of ze huren een auto van een buurtbewoner via SnappCar. Bij dit deelplatform is het aantal boekingen verdubbeld ten opzichte van met vorig jaar. 

5 reacties

 • Willem vd Berg

  2 weken geleden
  Autoweek heeft dan ook geen enkel belang bij autodelen. Dan krijgt het nog minder abonnees en kopers van losse nummers. Ik ken iemand die al jaren zonder problemen haar auto deelt.
 • Hi Lo

  2 weken geleden
  Ik las recentelijk een artikel over het autodelen in Autoweek. In de praktijk blijken de kosten van een versleten koppeling en chocoladevlekken op de achterbank niet op te wegen tegen de inkomsten.
 • Willem vd Berg

  2 weken geleden
  Hoe meer mensen hier een positieve ervaring mee hebben, hoe vaker er gebruik van wordt gemaakt.
 • F.V. Hesse

  2 weken geleden
  Ik heb sinds 1.5 jaar de auto de deur uitgedaan , en gebruik alleen nog een electrische deelauto van Mywheels. Ideaal. Nieuwe auto 3.50pu en 0.30c http://p.km. Geen bezit meer , geen gedoe met afschrijving en onderhoud . Al het geld wat eerst in dure auto's ging zitten hou ik genoeg geld over om minder te werken . Heerlijk meer vrijheid en vrijetijd. De rest lekker op de electrische fiets. Hier in de wijk staan er 2 en nog 23 in Arnhem. Zijn allemaal zeer populair.
 • Martin De Beer

  2 weken geleden
  Even eerlijk zijn jongens, het is nog steeds een minuscuul percentage dat zo'n leending gebruikt en het zet totaal geen zoden aan de dijk.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.