Volledig scherm
De gestolen auto raakte beschadigd tijdens de achtervolging. © Politie Nijmegen / Facebook

Autodief (18) zonder rijbewijs aangehouden na wilde achtervolging

NIJMEGEN - Een 18-jarige man is donderdagavond aangehouden na een wilde achtervolging door Nijmegen. De man reed in een gestolen personenauto en bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De politie kwam hem op het spoor doordat een camera op de kruising Neerboscheweg/Graafseweg het kenteken registreerde van een gestolen voertuig. Aanvankelijk konden agenten het voertuig in die omgeving niet vinden, ook niet nadat de camera een tweede keer een melding gaf. Bij toeval troffen ze de gestolen auto daarna alsnog aan op de Neerboscheweg.

Hoge snelheid

De bestuurder ging er direct met hoge snelheid vandoor en reed via de Graafseweg richting het centrum van Nijmegen. Toen hij rechtsaf de Burghardt van den Berghstraat inreed, raakte het voertuig de middengeleider,  met schade tot gevolg. Toch gaf de bestuurder niet op, zo meldt de politie op Facebook, en reed stug door. Op het Cortenaerpad verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam met hoge snelheid tegen een muur tot stilstand.

Bij hun aanhouding hebben de bestuurder en de bijrijder zich hevig verzet, waarbij een agent licht gewond raakte. Hij is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Tegen beide inzittenden is proces verbaal opgemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.