Automobilist rijdt als dolle over parkeerterrein en richt ravage aan na handgemeen in Nijmeegse wijk Hatert

Update | VideoNIJMEGEN - Een automobilist is zondagmorgen tegen de gevel van een wijkcentrum en een lantaarnpaal gereden in de Nijmeegse wijk Hatert. Dat gebeurde nadat de bestuurder betrokken was geraakt bij een handgemeen. 

De automobilist had ruzie met anderen in de wijk en reed vervolgens rond op het parkeerterrein bij het wijkcentrum. Volgens getuigen reed hij als een dwaas over het terrein. Daarbij ramde hij de lantaarnpaal en de gevel. Buurtbewoners zagen het incident gebeuren en belden 112. 

Forse schade

De wagen liep forse schade op. Brokstukken van de auto liggen verspreid over de parkeerplaats aan de Couwenbergstraat. Desondanks ging de bestuurder ervandoor. Het parkeerterrein is even afgezet geweest, maar was al snel weer vrijgegeven. 

De oorzaak van het handgemeen is niet bekend. De politie verricht buurtonderzoek en heeft drie aanhoudingen verricht. 

Volledig scherm
De parkeerplaats waar het gebeurde. © Waldie Rutten/112Nieuwsgroep

Hek rondom de gevel

Het Nijmeegse bedrijf Gommers heeft zondagochtend een hek geplaatst rondom de bewuste gevel. Niet dat er instortingsgevaar is, zegt medewerker Tim Volmeijer. ,,Dat is er niet, want er zit een hele staalconstructie achter. Maar het hek is puur ter afscherming.”

Achter de geraakte muur zit een kleedkamer van de sporthal die weer grenst aan het wijkcentrum. Er waren zondagochtend geen sporters aanwezig.

Volledig scherm
Scheuren in de muur © DG
Volledig scherm
Werkzaamheden uren na het incident © DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.