Automobiliste wordt onwel en ramt gevel Creatief Centrum Nijmegen-Zuid in Tolhuis

VideoNIJMEGEN - Een automobiliste is woensdagochtend rond 10.00 uur tegen een gebouw naast basisschool De Dukendonck in Nijmegen gereden, waar het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid is gevestigd. Daardoor is een hoek uit het gebouw geslagen.

Bij het eenzijdig ongeval zijn geen gewonden gevallen. Volgens getuigen drukte de bestuurster van de auto het gaspedaal in, in plaats van de rem. Zij zou onwel zijn geworden en is onderzocht in de ambulance. De vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De brandweer heeft het gebouw onderzocht en veilig verklaard. 

Het Creatief Centrum ondervindt geen grote overlast van het ongeval. Alle activiteiten kunnen gewoon doorgaan, alleen de vergaderruimte die is getroffen kan niet gebruikt worden. Wel liggen er brokstukken en mag er niemand in de buurt komen van de getroffen plek. Die is afgezet met lint.

,,De aannemer komt vanmiddag om de schade zodanig te herstellen dat we hier vanavond wel kunnen afsluiten’’, zegt een medewerker van het Creatief centrum. 

Eind 2014 werd het centrum getroffen door een brand. Destijds was de schade veel groter en was het centrum een tijd lang niet bruikbaar.

Een automobiliste reed woensdagochtend tegen de muur van  het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid in Tolhuis.
Volledig scherm
Een automobiliste reed woensdagochtend tegen de muur van het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid in Tolhuis. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.