Volledig scherm
PREMIUM
Een ongeval op de hoek van Energieweg en Wolfskuilseweg in mei 2019, waarbij een scooterrijder zijn been brak. Ook in augustus en november werden scooterrijders aangereden door afslaande automobilisten. © Waldie Rutten/112 Nieuwsgroep

Automobilisten pas op: hier wordt in 2020 in Nijmegen aan de weg gewerkt

NIJMEGEN - Ruim 2,5 miljoen euro heeft de gemeente Nijmegen voor het komend jaar opzij gelegd voor wegwerkzaamheden om de stad bereikbaarder en veiliger te maken voor auto, fiets en bus. Het overgrote deel van dat bedrag is bestemd voor de aanpassing van de Graafseweg, maar die operatie staat pas gepland voor 2021. Eerst moet het werk aan de Waalbrug afgerond zijn. Waar gaat de schop dit jaar wel in de grond?

Nieuwe bushalte op Traianusplein

De lijnbussen zijn uit de Burchtstraat verbannen en alle routes voeren nu nog over de Waalkade. Als het werk aan de Waalbrug klaar is, gaat een groot deel weer over de Canisiussingel, Oranjesingel en Nassausingel rijden. Het wordt daarmee een stuk drukker met bussen op die route en daarom moeten de bushaltes van Canisiussingel en Nassausingel aangepast worden: die worden langer zodat er twee bussen achter elkaar bij het talud kunnen staan.

Ook wordt de wachtruimte luxer en worden en de looproutes voor passagiers naar het centrum verbeterd. Op de Nassausingel is ruimte voor al die ingrepen, aan één zijde van de Canisiussingel (richting Keizer Karelplein) niet. Die halte wordt daarom verplaatst naar het Keizer Traianusplein, voor de afslag naar de Jorisstraat. Deze nieuwe halte vervangt niet alleen de ene stopplek op de Canisiussingel maar ook die van het Hunnerpark.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.