Infographic
Volledig scherm
PREMIUM
Infographic © Rik Bors

Avondspits op de Waalbrug: 5.000 auto’s minder sinds start werkzaamheden

NIJMEGEN - Het aantal auto’s dat over de Waalbrug rijdt, is enorm gekelderd sinds het begin van de werkzaamheden op de brug in april. Veel bestuurders wijken uit naar De Oversteek, anderen kiezen voor alternatieve routes, andere tijdstippen, andere vervoersmiddelen of blijven thuis. 

9 reacties

 • Jeroen

  4 jaar geleden
  Het vreemde aan dit artikel is dat er vanuit gegaan wordt dat al het verkeer in de beide spitsen woon-werkverkeer is. En dan klinkt een afname van het totale verkeer van 9 en 14% erg positief.Maar in beide spitsen rijden ook mensen die niet geld gaan verdienen, maar geld gaan uitgeven; recreëren, shoppen, eten, dagje uit enz..Dan is een afname van het aantal natuurlijk niet zo positief, lees: Minder belastinginkomsten, minder werkgelegenheid..enz. 
 • Ctje

  4 jaar geleden
  Tsja, je moet wat als je niet met het OV wilt.
 • freek

  4 jaar geleden
  De gemeente is nu in een "hoera" stemming maar wat ik al eerder heb gezegd is, wacht maar tot oktober wanneer de klok teruggaat en het weer grilliger is en er onverwachte aanrijdingen ontstaan. Eens zien of de gemeente dan nog in een euforie stemming is.  We wachten het af!
 • Hasja

  4 jaar geleden
  58% rijd over de andere brug. Moet je zien hoeveel files er nu op de andere plaatsen in Nijmegen gekomen zijn. 
 • Plienie

  4 jaar geleden
  Zou kunnen. Er zullen er vast ook een heleboel zijn die denken: dit alternatief is zo slecht nog niet. Die anticiperen in de toekomst misschien bij te verwachten grote drukte en nemen dan het nu verkozen alternatief.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen