Volledig scherm
Opnames van New Kids bij snackbar ’t Pleintje in Den Dungen. © CLEMENS LE BLANC

Bam jonguh: Pogingen snackbar New Kids te redden mislukt

DEN DUNGEN - Alle pogingen om de meest beruchte snackbar van Nederland te redden van de Nijmeegse sloophamer, zijn op niets uitgelopen. Het bedrijf André Weijers haalt donderdag de frietkeet in Den Dungen neer.

Eigenaar André Weijers uit Ewijk vertrekt donderdagochtend met een dieplader en kraan naar frietkot ’t Pleintje, dat in New Kids in Maaskantje is gepositioneerd.

De ‘cultsnackbar’ moet wijken voor nieuwbouw. Toen bekend werd dat de friettent tegen de vlakte zou gaan, ontstonden er verschillende initiatieven om het oude gebouwtje van de ondergang te redden. 

Quote

Ik heb wel gehoord dat een man ’t Pleintje na gaat bouwen voor Madurodam

André Weijers

Frietkraam

Onder meer het Openluchtmuseum in Arnhem werd daarbij betrokken, maar een woordvoerder liet weten dat het museum geen interesse had. Ook een aantal andere initiatieven sneuvelden en bovendien begon de tijd te dringen.

André Weijers van het gelijknamige bedrijf uit Nijmegen: ,,Er zijn vijf man wezen kijken. De één wil het toch niet op zijn terrein, de ander krijgt geen vergunning. En die heeft dit en die heeft dat. Ik heb wel gehoord dat een man ’t Pleintje na gaat bouwen voor Madurodam.’’

Vanwege de aanstaande sloop is ’t Pleintje al twee weken dicht. Eigenaresse Melissa van Hintum verkoopt sindsdien de ‘kipknotsen’ en ‘knoeperts’ vanuit een tijdelijke frietkraam.

Volledig scherm
Nederland, Den Dungen, eigenaresse Melissa van Hintum in haar frietzaak. © copyright Marc Bolsius
Volledig scherm
De tijdelijke frietkraam in Den Dungen met daarachter snackbar ’t Pleintje, omringd door hekken. © Eigen foto

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.