Banden Staatsbosbeheer lek gestoken bij
begin bomenkap Bisonbaai

updateOOIJ - Op de ochtend dat Staatsbosbeheer begonnen is met bomenkap bij de Bisonbaai in Ooij hebben onbekenden de autobanden lek gestoken van medewerkers van die organisatie. Het gaat om vijf auto’s, waarvan twee van Staatsbosbeheer en drie van particulieren. Er is aangifte gedaan.

De wagens stonden geparkeerd op een met hekken afgesloten terrein van Staatsbosbeheer aan de Ooijsebandijk. De timing van het incident doet vermoeden dat de actie te maken heeft met de bomenkap bij de Bisonbaai. Die leidde afgelopen week tot protest van mensen die willen dat de 23 Canadese populieren blijven staan.

Volledig scherm
Een cellist speelt een requiem als protest tegen de kap van bomen bij de Bisonbaai. © Gerard Verschooten
Quote

Dit gaat natuurlijk veel te ver

Thijmen van Heerde, Boswachter

Toen boswachter Thijmen van Heerde vanochtend om zes uur bij het kantoor aan de Ooijsebandijk aankwam, bleek een onbekende het hek met een extra slot te hebben afgegrendeld. ,,Daar kon ik nog wel om lachen”, zegt Van Heerde,  die met een slijptol het slot verwijderde. ,,Maar toen ik en collega’s onze auto’s wilden pakken, bleek dat er banden waren lek gestoken. Dat gaat natuurlijk veel te ver.” 

Ook drie auto’s van particulieren, die in de omgeving een natuurcursus volgen en bij Staatsbosbeheer mochten parkeren, hadden lege banden. 

Vreedzaam

,,Tegen zo’n vorm van protest, verzet ik mij stevig. Ik ben tegen de bomenkap, maar protest moet altijd vreedzaam zijn”, zegt Johan Koeleman. Hij is een van de vijftien mensen die zich al vroeg in de ochtend hadden verzameld bij een ingang van de Bisonbaai voor een kort, ludiek protest.

Volledig scherm
Een handjevol demonstranten protesteert bij de ingang van Bisonbaai tegen de kamp van bomen. © Gerard Verschooten

Daar werd door een muzikant onder meer een requiem gespeeld voor de bomen die volgens tegenstanders van de kap ten onrechte worden geveld. Volgens Staatsbosbeheer moeten de bomen weg omdat vallende takken voor wandelaars en badgasten gevaar opleveren. De kap gaat nog de hele week duren. Tot die tijd is de Bisonbaai verboden terrein

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.