Volledig scherm
De bankwinkel van ING aan de Mariënburg in Nijmegen © DG

Bankwinkel van ING verhuist naar voormalig winkelpand H&M in de Molenstraat

NIJMEGEN - ING, dat met een bankwinkel is gevestigd aan de Mariënburg in het centrum van Nijmegen, sluit deze vestiging. Uiterlijk eind september gaat de bank hier weg. De ING bank heeft inmiddels een nieuwe locatie gevonden aan de Molenstraat, in het voormalige pand van kledingketen H&M, eveneens in het stadscentrum. Dit voormalige winkelpand staat al heel lang leeg. 

,,ING heeft gezocht naar een locatie die meer in de loop ligt van het winkelend publiek. En deze locatie hebben we gevonden aan de Molenstraat, waar we eind van de zomer een zogeheten ING Huis zullen vestigen. Inmiddels hebben we acht van dit soort kantoren geopend", aldus een woordvoerster.

,,Nijmegen is voor ING een belangrijke plaats waar veel klanten wonen en het kantoor door veel klanten wordt bezocht”, vervolgt ze. In het nieuwe ING Huis op de hoek Molenstraat-Ziekerstraat kunnen klanten terecht voor zowel zakelijk als particulier advies, het regelen van dagelijkse bankzaken en ondersteuning bij digitale dienstverlening.

Pand is verkocht

Het ING-pand aan de Mariënburg dat eigendom was van een belegger, is verkocht aan Ace Holland uit Nijmegen. Deze vastgoed- en ontwikkelmaatschappij bezit al de aangrenzende Mariënburgpassage met onder meer de bioscoop Calypso die momenteel ingrijpend wordt verbouwd. 

Wat de plannen zijn met het ING-pand, is niet bekend. Er zijn verschillende mogelijkheden: van cultuur en ontspanning tot detailhandel en kantoor/dienstverlening, aldus makelaar Sjoerd Roeloffs van Strijbosch Thunnissen die bij de verkoop was betrokken. Horeca op deze plek is niet mogelijk. 

Volledig scherm
ING gaat verhuizen naar een voormalig winkelpand op de hoek Molenstraat/Ziekerstraat in Nijmegen. Dit pand staat al heel lang te huur. Daarvoor zat H&M hier met een winkelfiliaal. © DG

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.