Alex en Bart Elfrink uit Nijmegen deden een week vrijwilligerswerk op een opvangkamp voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. De vluchtelingen leven in een soort containers.
Volledig scherm
PREMIUM
Alex en Bart Elfrink uit Nijmegen deden een week vrijwilligerswerk op een opvangkamp voor vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos. De vluchtelingen leven in een soort containers. © Alex Elfrink

Bart en Alex helpen vluchtelingen in de chaos van Lesbos: ‘Ze hebben geen idee wat de toekomst brengt’

LESBOS/ NIJMEGEN - Griekenland moet alle zeilen bijzetten om de vluchtelingenstroom vanuit Turkije te kunnen pareren. Sinds de Turkse president Erdogan ‘de deur naar Europa’ openzette voor vluchtelingen, moest de Griekse grenspolitie al duizenden mensen tegenhouden. De opvangkampen zitten overvol en de omstandigheden zijn soms erbarmelijk.

43 reacties

 • Titus

  2 jaar geleden
  Alle verdragen ten spijt, het gaat om geld, deals met andere naties hebben handelsbelang altijd boven menselijke drama,s, die juist hierdoor worden veroorzaakt en in stand gehouden!  Alle EU landen en de VS die wegkijken , geen oplossing zoeken, oost-Europa en Arabische staten, die niets doen , allen hebben belang om de wereld op de rand van oorlog te houden, omdat het geld oplevert! Wapenhandel is lucratief, en in zee bij Griekenland zijn interessante gasvelden die  geroofd kunnen worden door eerst het land te verzwakken! Onder andere is dat de reden om nergens in te grijpen ten goede!
 • Elias

  2 jaar geleden
  Wie heeft het erover dat deze mensen allemaal naar NL & D komen? De deal met Turkije was 1 voor 1. Voor elke vluchteling die Turkije zou terugnemen (omdat er geen asielgrond is), zou de EU er één opnemen. M.n. Oost-Europa ligt dwars. De wachttijd voor het 1e gesprek in GRL is inmiddels 2 jaar. Intussen laat de EU de mensen verrekken & in mensonterende omstandigheden leven.
 • Elias

  2 jaar geleden
  Hoezo ga jij ervan uit dat ze de ellende van de eilandbewoners “heerlijk” achter zich laten? Je weet niks. Niet van hun drijfveren om te gaan, noch van de impact die deze ervaring op hen heeft. En al helemaal niet waarheen de ervaring & inspiratie hen verder leidt. In elk geval zijn niet zo verzuurd als de meeste reacties/mensen hier.
 • Geert kolks

  2 jaar geleden
  COA opheffen en die mensen kunnen dan weer normaal aan het werk.
 • Ron

  2 jaar geleden
  misdadigers zijn het om die mensen de dood in te jagen door ze met gammele bootjes hierheen te lokken

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.