Volledig scherm
De trofeeën van de winnaars Ivar de Lange en Mike Rambags van Demain.

Bartenders Nijmeegs Demain beste van Nederland

NIJMEGEN - Bartenders Ivar de Lange en Mike Rambags van cocktailbar Demain aan de Nijmeegse Lange Hezelstraat zijn woensdag in Amsterdam winnaar geworden van de Nationale Cocktail Competitie. De Lange maakte de beste cocktail in de wedstrijd, georganiseerd door de in 1949 opgerichte Nederlandse Bartenders Club (NBC), Rambags werd tweede.

"Wel heel stoer, hoor", oordeelt Rambags over zijn dubbelslag met collega De Lange. "Het is een bevestiging dat je samen op de goede weg bent met je producten en je smaak." De jury beoordeelde de cocktails op smaak, geur en presentatie.

Als twee 'Nijmeegse' jongens was de winst nog eens extra bijzonder. "Zo'n wedstrijd is normaal gespoken een nogal Amsterdamse aangelegenheid", weet Rambags. "Daar leeft die cocktailcultuur veel meer dan hier in het Oosten van het land." En zo vonden de twee zichzelf terug in de finale in Hotel The Grand in Amsterdam tussen voornamelijk Amsterdammers. "Na de voorrondes waren er nog drie over, samen met mij en Ivar en twee anderen. Dan is het toch wel heel gaaf dat je daar de eerste twee plaatsen wegkaapt."

Voor De Lange heeft zijn eerste plek, naast een wisselbeker, nog een prettige bijkomstigheid. In november mag hij naar de wereldkampioenschappen in het Hilton Hotel in Warschau. Daar vertegenwoordigt hij Nederland en strijdt-ie met bartenders uit zo'n 50 andere landen. Rambags wil niets weten van jaloezie na zijn tweede plek achter zijn collega. "Natuurlijk wil je tijdens zo'n finaleronde winnen en voel je de onderlinge strijd. Maar als je dan uiteindelijk die eerste én tweede plaats pakt, valt dat allemaal weg en ben je vooral ontzettend blij."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.