Volledig scherm
Brede school Brakkenstein wordt ingericht © Paul Rapp

Basisschool Brakkenstein bijna klaar voor nieuwe schooljaar

NIJMEGEN - Basisschool Brakkenstein is vrijwel klaar voor het nieuwe schooljaar. Dat begint volgende week in een splinternieuw gebouw. 

Zeshonderd verhuisdozen moesten worden uitgepakt. ,,We zijn voor 80 procent klaar. Pennen en schriften liggen in de klaslokalen. De computers zijn geïnstalleerd. De klimaatbeheersing werkt gelukkig ook al. Alleen de verkleedkleren en andere spullen die je niet direct nodig hebt, hebben we nog niet grijpklaar", vertelt bovenbouwcoördinator Anneke Schouten van basisschool Brakkenstein opgewekt.

Op elke basisschool in Nijmegen zijn de voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar in volle gang. Maar op Schoutens basisschool moeten de leerkrachten net iets harder lopen om hun klaslokaal klaar te stomen voordat volgende week maandag de lessen weer beginnen. Reden is dat de driehonderd leerlingen worden ontvangen in een splinternieuw schoolgebouw aan de Heyendaalseweg. 

'Supervette school'

Volledig scherm
Brede school Brakkenstein is zo goed als klaar. © Paul Rapp

,,De leerlingen kijken er reikhalzend naar uit", weet Schouten zeker. Aan het einde van het afgelopen schooljaar kwamen ze alvast een kijkje nemen in het nieuwe onderkomen. ,,Ze vonden het stuk voor stuk een supervette school. De lokalen zijn veel groter dan op de oude plek", laat Schouten weten. ,,Ook is hier een combi-lokaal waar je kunt koken én knutselen. En we hebben een podium met trappen en zitplekken waar je in de pauze lekker kunt chillen. Straks houden we hier ook de weekafsluitingen met toneelstukjes, dansjes en liedjes."

Het pand zou eigenlijk al in maart in gebruik worden genomen. De verhuizing werd uitgesteld toen bleek dat in de nieuwbouw dezelfde bekistingsplaten zijn gebruikt als voor de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport. Eerst moesten extra stalen balken worden aangebracht voor een 100 procent zekere dakconstructie, met de vertraagde overgang tot gevolg.

Lint doorknippen

,,Van de bouwingrepen zie je gelukkig niets meer", vertelt bovenbouwcoördinator Anneke Schouten. ,,Het ziet er allemaal even fris en fruitig uit." Behalve de normale aanloopstrubbelingen na een verhuizing verwacht ze dan ook geen belemmeringen als komende maandag om 8.15 uur de kinderen voor het nieuwe schooljaar aan de schoolpoort verschijnen. ,,De oudste leerling verricht de openingshandeling met het doorknippen van een lint. En een harmonie speelt feestelijke muziek. We hebben er echt zin in, het is super dat we eindelijk in het nieuwe gebouw zitten."

Donderdag 20 september vindt de officiële opening plaats, zaterdag 22 september is er open dag voor de buurt en andere belangstellenden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming
    LIVE

    LIVE: NEC na ruim een uur spelen op voorsprong tegen Jong PSV dankzij Flemming

    NIJMEGEN - NEC treedt vanavond (aftrap 20.00 uur) tegen Jong PSV aan met drie nieuwe basiskrachten. Rens van Eijden speelt na ruim negen maanden weer een officieel duel bij de Nijmegenaren. De centrale verdediger kampte lange tijd met liesklachten. Ole Romeny en Jellert van Landschoot maken tegen de beloften uit Eindhoven eveneens hun rentree vanaf de eerste minuut. NEC wil de tweede periode in de eerste divisie succesvol van start gaan. Mis niets in het liveblog!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.