Volledig scherm
PREMIUM
Veldles in de Nijmeegse Stadswaard. © De Bastei

Bastei protesteert tegen bezuiniging op natuuronderwijs in Nijmegen

NIJMEGEN - Voormalig green capital Nijmegen bezuinigt op natuur- en milieuonderwijs. Dat kan niet, vinden De Bastei en Nijmeegse scholen. Daarom dienen ze een petitie in. 

,,Nijmegen heeft veel ambities op het gebied van klimaat, natuur en duurzaamheid. Daarom is het vreemd dat er wordt gekort op natuureducatie", zegt Robin Kop van de afdeling Natuur- en Milieu Educatie (NME) van de Bastei. ,,Want als je burgers wilt betrekken bij het groene beleid moet je beginnen bij de jeugd. Uiteindelijk wordt de helft van ons budget geschrapt, dat betekent dat we minder onderwijs kunnen bieden.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand:  ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Arno Cup joeg met een ketting­slot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

    NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.