Volledig scherm
Impressie van een eerdere Batavierenrace. © Jan Houwers

Batavierenrace gaat voor nieuw wereldrecord

NIJMEGEN - De Batavierenrace, de estafetteloop van Nijmegen naar Enschede, hoopt dit jaar het eigen wereldrecord te verbreken. Sinds 2012 staat de race in het Guinness Book of World Records vermeld als ‘s werelds grootste estafetteloop, met 8509 deelnemers. De organisatie rekent voor de editie van dit jaar op 8650 deelnemers 

Voor de 47ste editie, die in het weekeinde van 10 en 11 mei wordt gehouden, hebben zich 370 teams ingeschreven. Daarmee zou het oude record kunnen worden verbroken.

De Batavierenrace is een estafetteloop voor studenten en gaat van het centrum van Nijmegen via Duitsland en de Achterhoek naar de campus van de Universiteit van Twente in Enschede. De route van 175 kilometer is verdeeld over 25 etappes: zestien voor mannen, negen voor vrouwen. Er wordt zowel ‘s nachts, 's ochtends als 's middags gelopen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.