Volledig scherm
Thierry Baudet © ANP

‘Baudet-bedreiger’ uit Nijmegen weer op vrije voeten

NIJMEGEN/ AMSTERDAM - De 21-jarige vrouw uit Nijmegen die politicus Thierry Baudet bedreigd zou hebben, is dinsdagavond vrijgelaten. Ze wordt verdacht van bedreiging en opruiing en moet zich 9 april verantwoorden voor de politierechter. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekend gemaakt.

De vrouw werd maandag aangehouden. Dat gebeurde trouwens in Nijmegen, bevestigt een woordvoerster van het OM. Volgens goed ingevoerde bronnen is de vrouw aangehouden boven de Grote Broek, ooit het krakersbolwerk van Nijmegen.

Bij de anti-racismedemonstratie van afgelopen zaterdag in Amsterdam scandeerde iemand ‘Als je Thierry dood wil schieten, zeg dan paf’. De vrouw droeg een spandoek van AFA Nederland (Anti Fascistische Aktie).

Volgens het OM heeft de vrouw bij de politie aangegeven dat ze spijt heeft van haar uitingen, en de impact ervan heeft onderschat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.