Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Bedreigde pedofiel mag na tbs niet terugkeren: ‘Absurd, laat hen maar Nijmegen uit gaan’

Een 62-jarige zedendelinquent die zich in de jaren 80 en 90 aan verschillende kinderen vergreep in Nijmegen en Wijchen, mag niet terugkeren in de gemeente Nijmegen na beëindiging van zijn langdurige gedwongen tbs-behandeling. 

11 reacties

 • Cornélus Puffelen C

  2 maanden geleden
  Pedofilie is een sexuele geaardheid en dat verdwijnt niet na een paar gespreken, pillen of een weekje taakstraffen. Zolang dit niet als een paal boven water staat zullen kinderen nooit veilig zijn voor dit soort monsters!
 • A.M. Berben

  2 maanden geleden
  In lijn met wat H.E.M. Arts schrijft vraag ik me af of deze man eigenlijk wel als genezen kan worden beschouwd als ik lees wat hij zelf opmerkte. Op mij komt het over alsof hij bijzonder veel medelijden met zichzelf heeft en dat lijkt me geen vertrekpunt om zijn leven weer opnieuw op te gaan bouwen. Wat mij betreft kan deze man hooguit nog ergens in een opvang gaan wonen met extra begeleiding ter voorkoming van nieuwe ellende maar heeft hij geen recht op een eigen woning, waar ook in dit land.
 • H.E.M. Arts

  2 maanden geleden
  Je zou toch verwachten dat een dader na langdurige behandeling voor meerdere sexuele delicten tot het inzicht zou zijn gekomen, dat hij beter in een andere regio kan gaan wonen dan die van de slachtoffers. Door zijn daden heeft hij immers anderen getraumatiseerd voor het leven. Een dader kan wel geen moeite meer hebben met de slachtoffers. De slachtoffers en naasten wel met de dader door o.a. herinneringen aan het gebeurde, die hij oproept bij ontmoetingen.
 • Martin De Beer

  2 maanden geleden
  Sorry hoor, leuk allemaal dat criminelen na uitzitten straf weer moeten re-integreren maar deze asociaal met een grote mond mogen ze van mij weer opsluiten. Als hij niet wilt luisteren dan moet hij misschien maar in Nijmegen komen wonen en dan krijgt hij hopelijk zijn verdiende loon.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Voor dit soort mensen is er toch een eilandje net voor de kust van Den Helder beschikbaar voor bewoning ...? het enige nadeel is....de Luchtmacht en de Marine gebruiken het af en toe om er schiet oefeningen op te houden, verder niks loos....toch...?
 1. Schietpartij bij Iriszorg was wanhoopsdaad: ‘Het is afschuwelijk, maar er zit een hele andere kant aan Hans’
  PREMIUM
  9

  Schietpar­tij bij Iriszorg was wanhoops­daad: ‘Het is afschuwe­lijk, maar er zit een hele andere kant aan Hans’

  GROESBEEK/NIJMEGEN - Een ultieme wanhoopsdaad van een zielsongelukkige man, die al tijden een doodswens had. Zo verklaart een zus het schietincident van maandag bij Iriszorg in Nijmegen. Haar broer Hans uit Groesbeek zou bewust de confrontatie met de politie hebben gezocht. Agenten moesten meerdere schoten lossen om de man in te rekenen. ,,Hans wilde dat het mis was gegaan.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.