Prinsentreffen 2023 in Nijmegen: het jaarlijkse evenement georganiseerd door ‘De Gelderlander’.
Volledig scherm
PREMIUM
Prinsentreffen 2023 in Nijmegen: het jaarlijkse evenement georganiseerd door ‘De Gelderlander’. © Theo Peeters

Bedreigen vergrijzing en inflatie het carnaval? ‘In tijden van crisis geven mensen liever geld aan iets anders uit’

Wat een feestvierder later deze maand kwijt is aan carnaval? Een kleine 300 euro. Is dat een probleem? Ja. Carnaval dreigt in de verdrukking te komen omdat het een stuk duurder is geworden.

8 reacties

 • F Berendsen

  2 maanden geleden
  Carnaval gaat zeker weer een groot feest worden! En als horeca ondernemer die een carnaval feest organiseert kan ik je vertellen dat die 3 euro voor een biertje zeker niet te veel gevraagd is. En hoezo excuus van de gestegen energie of inkoopkosten? Is er überhaupt iets goedkoper geworden dan? En wat denk je nou zelf, dat het organiseren van een carnavalsfeest niets kost? Het is een prachtig feest, kun je het niet betalen? Blijf dan gewoon thuis maar laat anderen lekker feesten
 • A. Busser

  2 maanden geleden
  @Ceciel, inderdaad duidelijk dat je nooit Carnaval gevierd hebt. Het Arnhemse Carnaval staat bol van tradities en gevoel!
 • M.M Doornenbos

  2 maanden geleden
  Voor ieder wat wils. Geniet er van!
 • Jack Hendriks

  2 maanden geleden
  Horeca prijzen rijzen de pan uit, gewoon belachelijk! Als excuus wordt gebruikt, de energiekosten en inkoopprijs maar ik heb het gevoel dat de consument bedonderd wordt. Zij proberen de verliezen ontstaan in de coronatijd nu door te berekenen aan de klant. Biertje 3,50 - glas wijn 4,00 - koffie 3,50 et cetera. Door de hoge inflatie gaan steeds meer mensen sporadisch uit eten en op vakantie. Carnaval zal in de toekomst verdwijnen, geen animo onder de jeugd.
 • Peter Soek

  2 maanden geleden
  carnaval zal altijd blijven de mensen sparen daar voor het hele jaar en nu gaan ze helemaal los omdat het 2 jaar niet door is gegaan door carona en iedereen er weer zin in heb dat zie je ook bij concerten en festivals dat is in een mum van tijd uitverkocht

In samenwerking met indebuurt Nijmegen