Volledig scherm
De politie houdt toezicht op het Goffertplein na de return op zondag 28 mei tegen NAC. Ook deze wedstrijd werd verloren. © Bert Beelen

Beelden vier rellende NEC-fans op tv

NIJMEGEN  - De politie laat woensdagavond bewakingsbeelden zien van vier NEC-supporters zien die zich hebben misdragen na de voetbalwedstrijd NAC - NEC. Die werd gespeeld op donderdag 25 mei in Breda. 

Het viertal wordt onherkenbaar in beeld gebracht tijdens een uitzending van Bureau Gelderland. Dat is ook het geval op de beelden op de website van de politie.

Eerst krijgen de verdachten de kans zich te melden. Doen ze dat niet, dan worden ze mogelijk in een later stadium alsnog herkenbaar aan het publiek getoond. ,,Dat bepaalt de officier van justitie’’, zegt een politiewoordvoerder.

Hekken

Na afloop van de play-off-wedstrijd in Breda braken NEC-supporters door de hekken. De politie lukte het nog wel de uitgang te blokkeren met een auto. Daarmee bleef een confrontatie tussen NAC- en NEC-fans uit.  

Riem

Supporters botvierden hun ongenoegen vervolgens op agenten. Eén agent zou zijn geslagen met een riem. Een politieman raakte gewond en een politieauto werd vernield. 

De wedstrijd werd met 1-0 verloren door NEC.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.