Wilma Graat in haar viskraam.
Volledig scherm
PREMIUM
Wilma Graat in haar viskraam. © Sara Donkers

Bekende Nijmeegse viskraam Graat kan door nieuwe regels zomaar verdwijnen

DEN HAAG/ NIJMEGEN - Wie in Nijmegen met een kraam op de markt wil staan, krijgt een vergunning voor maximaal vijf jaar. ,,Veel te kort om investeringen in terug te verdienen”, zegt het Nijmeegse marktstel Wilma Graat en Johnny van Boxtel. ,,En dan loop je ook nog kans te worden uitgeloot.” Ze zijn naar de Raad van State gestapt om het nieuwe vergunningenbeleid van de gemeente aan te vechten. 

18 reacties

 • richy vervuurt

  2 weken geleden
  Mijn reactie word weer niet geplaatst omdat het niet in het plaatje past van de Gelderlander. Maar deze viskraam mag van mij verdwijnen
 • KERKHOFF

  2 weken geleden
  @fina, u slaat de spijker aardig op de kop. We moeten van de uitkeringstrekker af. En daar hebben we arbeidsplaatsen voor nodig. Dus Graat de ellende in om met subsidie deze ruimte een uitkeringstrekker aan een werkplek te helpen. Na enkele jaren is de subsidie op en verdwijnt de kraam en de uitkeringstrekker weer terug naar zijn oude stekkie, zijnde de uitkering. Al diverse malen zo iets zien gebeuren.
 • KERKHOFF

  2 weken geleden
  @g kolk,maakt in casus geen verschil wie er in de tweede kamer zitten. Het is het gevolg van een EU richtlijn die helaas door elke regering van een lidstaat ingevuld dient te worden. Mag men vergelijken met de openbare aanbestedingswet voor het Openbaar Vervoer. De enige kans voor Graat is dat bij EU regelgeving een vergunning gezien wordt als het bezit van eigendom. Het afgeven, wegnemen, beperken van eigendomsrechten dient vooraf gecompenseerd te worden. art 17 EU Handvest, ondertekend in 1989
 • g v.d. kolk

  2 weken geleden
  We moeten straks vooral stemmen op de eurofielen zoals VVD, D66 , GL , e.d
 • KERKHOFF

  2 weken geleden
  Nog een item. 1 vergunning =bij 1e protocol EU recht beschermd. Bij artikel 17 EU handvest, geen inneming eigendom zonder compensatie. Hoe rijmt dit in deze casus? Let wel wordt een tijdrovende procedure en de kans op succes mag dan 99% zijn echter de overnemende zonen zullen dan inmiddels al niet meer weten hoe een vis eruit ziet.
 1. Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’
  PREMIUM
  burgemeester in coronatijd
  4

  Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’

  NIJMEGEN - ‘Dat Chinese griepje waait wel weer over’. Begin 2020 dacht Hubert Bruls nog over corona zoals zoveel landgenoten. Maar exact een jaar na het bekend worden van de eerste Nederlandse patiënt ziet hij dat de wereld compleet is veranderd. Dat vertelt de burgemeester van Nijmegen in zijn wekelijks rubriek ‘Burgemeester in coronatijd’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Stoel-to-go bij je hapje en drankje in Winterswijk
  Play

  Stoel-to-go bij je hapje en drankje in Winters­wijk

 2. Stil protest tegen de gesloten terrassen
  Play

  Stil protest tegen de gesloten terrassen

Nijmegen e.o.