Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie.

Beloning voor sportclubs die zich inzetten voor minderheden

NIJMEGEN - De aankomende drie jaar zet het de gemeente telkens drie Nijmeegse clubs in het zonnetje. De sportvereniging die boven de rest uitsteekt, krijgt 3.000 euro. De andere twee clubs mogen 1.000 euro in de verenigingskas bijschrijven. Dat heeft het college van burgemeester van wethouders deze week besloten, nadat eerder de PvdA daartoe een oproep deed.

Volgens het college behoeven sporters met een beperking, mensen die in armoede leven en groepen met een andere seksuele geaardheid en etniciteit extra aandacht bij veel Nijmeegse clubs.

PvdA-fractievoorzitter Ammar Selman is blij dat het college zijn plan overneemt: ,,Iedereen moet zich welkom voelen bij sportclubs. Helaas is dat nog lang niet altijd het geval. Je kan als gemeente wel clubs straffen die over de schreef gaan, maar het is net zo belangrijk om verenigingen te belonen die het juist wél goed doen.”

Dat kan met name door bewustwording, vervolgt Selman. Bekend voorbeeld: de voetbalclub waar de scheidsrechter na een beslissing als ‘vieze homo’ wordt bejegend. Selman: ,,Daar moeten we echt van af. Zoiets is gewoon niet te tolereren.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.