Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van het Museum Het Valkhof. Het museum voert een leeftijdsgrens in. Weloverwogen. © Bert Beelen

Ben je na je 75ste te oud als vrijwilliger? ‘We willen pijnlijke gesprekken voorkomen’

interviewBen je als vrijwilliger te oud om door te gaan na je 75ste? Museum Het Valkhof voert een leeftijdsgrens in. Weloverwogen. ,,Het is beter om te stoppen als je nog 'goed' bent."

Ze windt er geen doekjes om: Museum Het Valkhof ging door een moeilijke fase. Financiële problemen, een bestuurscrisis en tegenvallende bezoekersaantallen (71.550 in 2019, een flinke terugloop ten opzichte van het jaar ervoor, maar vergelijkbaar met 2017).

,,De organisatie was verwaarloosd", zegt Hedwig Saam, in 2018 aangetreden als nieuwe directeur van het Nijmeegse kunst- en archeologiemuseum.

Quote

Laat duidelijk zijn: we hebben niemand ontslagen

Hedwig Saam, Directeur Museum Het Valkhof

,,Nu zijn we over de gehele linie bezig de onze organisatie te professionaliseren. Dat geldt voor de vaste medewerkers. Dat geldt óók voor onze vrijwilligers. We willen ze serieus nemen. Voor het eerst formuleren we nu een echt vrijwilligersbeleid. En is er een vrijwilligerscoördinator aangesteld. Iedereen krijgt nu een contract. Met dezelfde regels."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.