Bente at iets uit de struiken en werd ‘een duiveltje’

NIJMEGEN - Een labrador lijkt volgens Roeland Wessels alleen aan eten te denken. Maar een hapje in de struiken werd Bente bijna fataal. ,,Ik wil een gesprek met de wijkagent.’’

Volledig scherm
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: hond bruine labrador Bente van dierenarts Roeland Wessels at harddrugs (mogelijk cocaïne) uit de struiken. © Paul Rapp
Quote

Mijn hond, die ik goed ken en die zó zachtaar­dig is. Ineens was ze een duiveltje.”

Roeland Wessels, Dierenarts en baasje van Bente

Voor Bente (6) kan een ommetje niet meer stuk als ze iets eetbaars heeft opgescharreld in de bosjes. De chocoladebruine hond van de Nijmeegse dierenarts Roeland Wessels is niet kieskeurig. ,,Een appelkroosje leidt al tot enthousiasme.” 

Vertederend, vindt Wessels, hoe labradors maar aan een ding lijken te denken: eten. Maar na een avondwandeling richting Goffertpark, dook Bente de struiken in en kwam er met ‘iets’ in haar bek uit. En dat kostte de kerngezonde hond bijna haar leven.       

,,Ik werd wakker van haar gekrabbel”, vertelt Wessels. ,,Dat gebeurt vaker, maar dit keer duurde het langer. Dit klopt niet, dacht ik.” Hij ging kijken en schrok: ,,Bente maakte trapbewegingen, had geen coördinatie en ze gromde.”

Hondsdolheid
Absoluut, ook honden kunnen een epileptische aanval krijgen, of een hersenbloeding. Dat hebben Wessels en zijn vrouw Astrid - ook dierenarts - vaker gezien. ,,Maar dit herkende ik niet. Hondsdolheid, schoot door mijn hoofd, maar dat komt bijna niet voor in Nederland en Bente is goed gevaccineerd.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.