De waal bij Boven-Leeuwen.
Volledig scherm
PREMIUM
De waal bij Boven-Leeuwen. © Eveline Van Elk

Benzeen lozen op de Rijn en Waal: Zó groot is het probleem en dit doen de overheden eraan

Binnenvaartschippers lozen illegaal benzeen in Nederland, zeggen deskundigen. Hoe groot is het probleem en hoe serieus nemen de overheden het? Drie vragen en antwoorden.

24 reacties

 • G BB

  2 jaar geleden
  Reageer eens op dingen waar je  verstand van hebt.. Dat lijkt niet veel te zijn.
 • G BB

  2 jaar geleden
  De opmerking dat schepen vanuit Duitsland hier benzeen komen ontgassen is onjuist want benzeen mag in Duitsland gewoon ontgast worden en in Nederland niet, tenzij de concentratie beneden 10% LEL is. Schippers doen hun best  zo min mogelijk te ontgassen. In Moerdijk is er een ontgassingsbedrijf, maar daar  moeten schippers vaak enkele dagen wachten.  Waar is de overheid die zorgt dat er meer ontgassingsbedrijven komen? In Azie kijkt men met interesse naar ons. Zij nemen het graag van ons over. Wij kunnen dan de Europoort etc. etc. sluiten, een tuintje aanleggen en een schaapje erop zetten......
 • fred

  3 jaar geleden
  de provincie zegt in dit artikel dat er het afgelopen anderhalf jaar geen klachten zij geweest, dit klopt niet.ik heb twee maal een melding gemaakt over vieze gaslucht vanaf de waal( helaas in de prullemand beland) en wordt vervolgens na lange tijd afgescheept met  de mededeling dat er niets is waargenomen ( natuurlijk niet, het schip is allang verdwenen ).waarschijnlijk zullen hier wel andere belangen meespelen die belangrijker zijn dan onze gezondheid.
 • Piet Wanders

  3 jaar geleden
  En de reacties waar men ook niet op zit te wachten
 • Piet Wanders

  3 jaar geleden
  De beste stuurlui staan nu eenmaal aan wal en reageren dan zo stupide
 1. File door omvergeblazen vrachtwagen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind
  PREMIUM
  update | video
  5

  File door omvergebla­zen vrachtwa­gen op A50, ook op andere plaatsen schade en overlast door harde wind

  ERLECOM/NIJMEGEN/MALDEN/VEENENDAAL - De harde wind heeft dinsdag voor veel schade gezorgd in de regio. Even voor 16.00 uur waaide een vrachtwagen om op de A50, daardoor ontstond een lange file. Automobilisten moesten rekening houden met een vertraging van anderhalf uur. Ook waaide er een grote tent bij de McDonald's in Oosterhout, bij Nijmegen, om. Ook heeft de storm gevolgen voor mensen die een coronatest zouden doen. Het testpaviljoen Arnhem-Nijmegen, de grootste testlocatie van de regio, is gesloten. Ook de vaccinatielocatie van de GGD in Malden is dicht, net als de coronateststraat in Veenendaal.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

 2. Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn
  Play

  Zware crash op de Veluwe tussen Ede en Apeldoorn

Nijmegen e.o.