Volledig scherm
PREMIUM
Mink Peeters met zijn vader Geert na zijn transfer als 16-jarige naar Real Madrid. © Bert Beelen

Bernabéu is ver weg voor Mink Peeters in Belgrado: ‘Als ik hier op mijn 23ste nog zit, heb ik wel een probleem’

Mink Peeters behoorde als jeugdspeler van Real Madrid tot dé voetbaltalenten van Europa. Maar de Nijmegenaar leverde zijn contract bij de Spaanse topclub in en speelt nu bij een Servische subtopper.

Zoals de Sava door het Servische landschap kronkelt, zo slalomt de taxi om de kuilen in de weg richting FK Cukaricki. Boven op een berg in Belgrado bevindt zich de nieuwe club van Mink Peeters, profvoetballer uit Nijmegen en oud-jeugdspeler van Real Madrid.

,,Ik behoorde tot de grootste talenten van Europa”, zegt Peeters (21). ,,Nu ben ik een beetje in de vergetelheid geraakt. De laatste twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Dan heb je de clubs niet voor het uitkiezen.”

Maagdelijk wit

Hij vertelt over zijn situatie rond de thuiswedstrijd met Vojvodina. Door een knieblessure wacht Peeters na vier maanden nog altijd op zijn debuut voor Cuka. Net als Real Madrid speelt Cukaricki in maagdelijk witte shirts, en net als in Bernabéu in Madrid kauwen de supporters tijdens een wedstrijd op zonnebloempitten.

Maar daarmee houden de overeenkomsten op. Real is de grootste club van de wereld. Real is koninklijk en magisch.

FK Cukaricki is niets van dat alles. Het stadion, dat bestaat uit een lage tribune aan de ene zijde en een kleine hoofdtribune aan de andere kant, is niet beter dan de complexen van veel Nederlandse topamateurclubs.

Cuka is de laatste jaren groot geworden dankzij paracetamolmiljonair Dragan Obradovic. Ondanks het succes in de hoogste Servische competitie (de ploeg staat derde) komen er amper vijfhonderd man af op de wedstrijd.

Quote

De laatste twee jaar heb ik te weinig gespeeld. Dan heb je de clubs niet voor het uitkiezen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.