Beroemd Nijmeegs ‘zwartegatenproject’ krijgt twee ton, maar toch dreigt einde onderzoek

VideoNIJMEGEN/MADRID - Astronoom Heino Falcke van de Radboud Universiteit, beroemd van de eerste foto van een zwart gat ooit, krijgt van de minister van Onderwijs en Wetenschap twee ton. Tot chagrijn van collega-wetenschappers. Het is allemaal een misverstand, zegt Falcke.

4 reacties

 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  En als er dan toch nog  een zwart gat kan worden gedicht....!  heel graag...!  met of zonder subsidie.....er komt n.l binnenkort een actiegroep  het Sinterklaas feest  verpesten....kunnen die raddraaiers  dan niet...met of zonder subsidie....een verplicht gratis boot tochtje op een houtvlot worden aangeboden vanaf de Waalbrug richting Rotterdam....?   als dat zou kunnen...?
 • EvilAdmin

  2 jaar geleden
  Nou, dan doet D66 het eindelijk eens goed zou ik zeggen. Dit is goed en nuttig onderzoek en de kosten zijn peanuts vergeleken met een nutteloos stuk ijzer als de joint strike fighter, die bijna 80 miljoen per stuk kost. En meer per jaar in gebruik dan dit hele onderzoek. De overheid gooit wel vaker geld weg, nou leren we er tenminste nog van hoe de cosmos werkt en ontstaan is. 
 • depapa

  2 jaar geleden
  Aldus geregeld via een bekende familie binnen de landelijke D66 .
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Een projekt dat wereldwijde lofuitingen ontvangt kan toch ook wel ergens anders ter wereld die paar miljoentjes lospeuteren?  Genoeg bedrijven met miljarden op de plank.En hij heeft nog genoeg geld tot eind 2020, hij kan dus vooruit. De bouwers die ik gisteren sprak hebben nog werk tot de kerst, daarna is het op.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.