Volledig scherm
PREMIUM
Leden van Nijmegen Rechtsaf hangen protestborden op in aanloop naar de informatiebijeenkomst over de nieuw te bouwen moskee in Nijmegen. © Paul Rapp

Bescheiden protest tegen Nijmeegse
moskee, grotere zorgen om parkeren

NIJMEGEN - Actiegroep Nijmegen Rechtsaf heeft maandagavond met posters en flyers geprotesteerd tegen de komst van een grote Turkse moskee op het Jonkerbosplein in Nijmegen. Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke informatie-avond van de gemeente en het moskeebestuur. 

Maar de meeste buurtbewoners die naar wijkcentrum De Klokkentoren kwamen om zich te laten informeren,  bleken niet per se tegen de komst van een nieuw moskeegebouw. Wel vrezen ze parkeeroverlast.

De nieuwe Eyup Sultan Moskee is gepland tussen kantoorgebouw 52Nijmegen (vroeger Fifty Two Degrees) en garagebedrijf Bert Story, niet ver van NS-station Goffert. Daar is nu een openbaar parkeerterrein. Bewoners van de omliggende flats en omliggende wijken als de Kolping maken daar gebruik van. 

Quote

Wij willen geen Turkse inmenging in Nederland

Michael van den Berg, Nijmegen Rechtsaf
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.