‘Beste meneer Rutte’: dit zijn de adviezen van jongeren uit de regio voor de premier

videoKom met ideeën om de coronacrisis te doorstaan. Die oproep doet Mark Rutte aan de jeugd, ‘de volwassenen van de toekomst’. De Gelderlander vroeg vier jongeren uit de regio naar hun adviezen en richt ze aan de premier.

Mayron Lopez.
Volledig scherm
Mayron Lopez. © Paul Rapp

‘Geef ook aan wanneer het Cruyff Court weer open kan’

U doet het prima, regelt alles goed. Voor een versoepeling ingaat, is er steeds zeker een week om te kijken wat in de samenleving gebeurt. De 1,5 meterregel werkt wel wat anders bij jongeren. Laatst moest ik op school mijn laatste examens maken en daar stonden mensen toch bij elkaar. De coronaregels worden niet echt serieus genomen, al houd ik me er zelf wel aan. 

Bij volwassenen wordt benadrukt: jullie zijn kwetsbaar. Maar als tegen leeftijdsgenoten in Neerbosch-Oost wordt verteld dat jongeren tot en met twaalf jaar niet echt gevaar lopen, horen zij alleen het woord ‘jongeren’. Probeer vooral te zeggen wat iets betekent voor de hele samenleving. Ouderen horen over hun werk, maar ik vraag me nog wel een paar dingen af. Op het Cruyff Court in de buurt kun je bijvoorbeeld nog niet voetballen. Geef ook aan wanneer dat soort dingen weer mogen. Verder bent u echt goed bezig.

Mayron Lopez (17)
Nijmegen

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.