Volledig scherm
De auto liep forse schade op bij het eenzijdige ongeval. © Politie Nijmegen-Zuid

Bestuurder met slok op slaat meerdere keren over de kop in Nijmegen

updateNIJMEGEN - Een bestuurder is vrijdagnacht op de Grootstalelaan in Nijmegen de macht over het stuur verloren. De Peugeot 206 met daarin twee inzittenden ging meerdere malen over de kop en miste ternauwernood enkele bomen. Beide inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

De bestuurder van het voertuig bleek onder invloed van alcohol. Bij het inhalen van een auto schampte de bestuurder een andere auto waardoor de bestuurder de macht over het stuur verloor. De man reed uit de richting van de Sint Annastraat in de richting van Hatert.,

Weigeren

,,Omdat de bestuurder en bijrijder zijn overgebracht naar het ziekenhuis, konden wij (agenten, red.) geen ademanalyse doen. In dit soort situaties nemen wij dan bloed af om aan te tonen hoeveel alcohol er is gedronken. De bestuurder weigerde hierin alle medewerking’’, schrijft de politie op Facebook. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd, omdat hij weigerde mee te werken aan het bloedonderzoek. De rechter bepaalt op een later moment de straf voor de bestuurder.

De auto liep forse schade op bij het ongeval. De politie schrijft bij het Instagram-bericht dat de inzittenden een engeltje op hun schouder hebben gehad en benadrukt dat alcohol en verkeer niet samengaan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.