Bewoner van de Rigtergroep, september 2017.
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner van de Rigtergroep, september 2017. © Flip Franssen

Bestuurders Rigtergroep aangehouden op verdenking pgb-fraude

NIJMEGEN - Twee bestuurders van de voormalige zorginstelling Rigtergroep in Nijmegen zijn maandagochtend aangehouden. Dat gebeurde nadat ze verzocht waren naar het politiebureau in Nijmegen te komen. Ze worden verdacht van pgb-fraude. 

In april 2017 werd er aangifte gedaan tegen het bestuur van de zorginstelling door de gemeente Nijmegen. Toen volgden geen aanhoudingen, maar civiele procedures van de gemeente Nijmegen. In eerste instantie werd de Rigtergroep in het gelijk gesteld. Vervolgens mocht de gemeente Nijmegen daar tegenbewijs voor leveren. Ook de Rigtergroep heeft nieuw bewijs voor haar onschuld aangeleverd. ,,Dat alles zou binnenkort in een nieuwe zitting behandeld worden”, aldus advocaat Jaap-Willem Roozemond van de Rigtergroep. 

Strafrechtelijke procedure

De aanhoudingen van twee bestuursleden van maandag zijn in het kader van een strafrechtelijke procedure. ,,Mosterd na de maaltijd”, zo geeft de advocaat van de Rigtergroep maandagochtend aan. ,,Dat het OM na zo lange tijd hier nog mee komt en dan zo plotseling. Dat is in strijd met de mensenrechten. Niet  in te zien valt wat een aanhouding en voorlopige hechtenis na meer dan tweeënhalf jaar voor zin heeft”, zo geeft hij aan. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.