Betere zorg parkinsonpatiënt dankzij rijke, Engelse familie

videoNIJMEGEN - De zorg voor 2500 parkinsonpatiënten in deze regio gaat verbeteren dankzij een rijke, Engelse familie. Neuroloog Bas Bloem van het Radboudumc heeft 10 miljoen euro gekregen uit de Gatsby Foundation van de familie Sainsbury om artsen en verpleegkundigen bij te scholen en patiënten gezond te houden.

Volledig scherm
Professor Bas Bloem. © Bert Beelen

Een groot deel van het geld wordt gestopt in het verder specialiseren van neurologen in drie tot vier ziekenhuizen rond het Radboudumc en het gericht opleiden van verpleegkundigen. Zij zijn straks experts in de ziekte van Parkinson.

,,De gespecialiseerde verpleegkundige wordt het eerste vangnet”, schetst Bloem de nieuwe situatie. ,,Die lost heel veel problemen al direct zelf op en verwijst zo nodig mensen door naar een medisch specialist, fysiotherapeut of andere hulpverlener.” Ook richt de verpleegkundige zich op het gezond houden van patiënten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.