Peter Busser verrast zijn moeder Bets in Nijmegen. Hij mag haar niet bezoeken maar zo kan hij wel naar haar zwaaien.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Busser verrast zijn moeder Bets in Nijmegen. Hij mag haar niet bezoeken maar zo kan hij wel naar haar zwaaien. © Still uit video Infrascoop

Bets had mooie laatste dagen door de warme reacties op Peters zwaaifilmpje: ‘Ze verdiende dit’

VideoNJMEGEN - De graver waarin Nijmegenaar Peter Busser in de afgelopen weken nog naar zijn moeder Bets in woonzorgcomplex Horizon kon zwaaien, staat vrijdag langs de route als ze naar haar laatste rustplaats wordt gebracht. Uit eerbetoon. Bets Busser overleed afgelopen vrijdagavond aan het coronavirus.

Busser en zijn 78-jarige moeder werden landelijk bekend door het filmpje waarop hij voor haar raam op de eerste verdieping verschijnt, op de graver van de machine. Hij zwaait, werpt haar handkusjes toe. Bets is zo verrast dat ze alleen maar ‘kiek es, leuk!’ kan uitbrengen. Ze geniet met volle teugen van zijn bezoek.

,,Ze woonde er sinds een jaar”, zegt Busser. ,,Ik ging elke dag bij haar op bezoek, maar toen Horizon drie weken geleden vanwege de coronacrisis op slot ging kon dat niet meer.” Hij vreesde al dat het coronavirus bij zijn moeder zou toeslaan. Met COPD, overgewicht en haar hoge leeftijd behoorde zij wel echt tot de kwetsbare groep. ,,Twee dagen later bleek ze ziek.”

Quote

De lach en de traan die het teweeg heeft gebracht, haar eigen reactie. Het heeft heel veel kracht gegeven

Peter Busser
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.