Volledig scherm
Beweegtuin CWZ © CWZ

Beweegtuin moet zieke patiëntjes CWZ verleiden tot buiten spelen

NIJMEGEN - Speelse looproutes, uitdagende hoogteverschillen en speeltoestellen om te schommelen, voetballen en tafeltennissen. Het is allemaal te vinden in een nieuwe ‘beweegtuin’ die morgen wordt geopend bij het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. 

De Beweegtuin is allereerst ingericht voor de 2.100 kinderen die jaarlijks op de kinderafdeling van het Nijmeegse ziekenhuis worden opgenomen. Zij kunnen vanaf de afdeling rechtstreeks de tuin bezoeken. ,,Juist voor zieke kinderen is het goed om te ontdekken en te bewegen”, zegt kinderarts Esmeralda Spanjaards. ,,Ziek zijn beperkt ze in hun vrijheid. Ook zij moeten zich binnen hun grenzen kunnen bewegen en ontwikkelen.” 

Ook een hangplek voor tieners

Aan de rand van de tuin is  een hangplek ingericht voor tieners. Er zijn verder wandelpaadjes waar ook rolstoelen overheen kunnen. Aan de kinderen die niet hun bed uit kunnen, is eveneens gedacht. Voor hen is er een overkapping met plek voor meerdere bedden. Voorzien van stroom, want ja, wat moet een tiener zonder zijn smartphone bij de hand?

In juni werd begonnen met de aanleg. Met bomen en planten werd in oktober de boel ‘groen’ aangekleed. Hoofdsponsor is Stichting Mijn Liefste Wens. Die heeft als doelstelling zieke kinderen in de Nijmeegse ziekenhuizen te steunen met projecten ‘die hun welzijn vergroten’. ,,In de toekomst willen we de tuin ook toegankelijk maken voor oudere patiënten. Die zijn voor hun herstel en conditie eveneens gebaat bij meer beweging. Jong en oud die samen genieten van het buiten zijn, dat is een mooi beeld”, laat CWZ-bestuurder Gosse van der Veen weten. 

Volledig scherm
Beweegtuin CWZ © CWZ
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.