Brand in een woonvoorziening voor erkende asielzoekers aan de Griftdijk in Lent. Dit was de derde keer in dertig dagen tijd.
Volledig scherm
Brand in een woonvoorziening voor erkende asielzoekers aan de Griftdijk in Lent. Dit was de derde keer in dertig dagen tijd. © Paul Rapp

Bewoner (18) aangehouden voor brandstichtingen bij Eritreeërs Lent

NIJMEGEN / LENT - Een 18-jarige medebewoner van een tijdelijke woonvoorziening voor zo'n 75 jonge Eritrese statushouders in Lent, wordt verdacht van drie brandstichtingen. Hij zou in de nacht van 30 mei, 5 juni en 15 juni brand hebben gesticht in de houten barakken. De jongen is dinsdagochtend aangehouden in zijn woning.

12 reacties

 • Olivier

  4 jaar geleden
  Deze gevaarlijke man moet snel terug naar Eritrea waar hij vandaan komt. Alleen vluchtelingen die het gevaar ontvluchten zijn welkom in Nederland. Niet diegenen die het gevaar meenemen en zich hier misdragen. Wanneer we een goed functionerende democratie waren zou dit ook zo geregeld zijn.
 • wkp

  4 jaar geleden
  Ja en Bruls is helaas niet aanwezig op de aansluitende vega BBQ... Te druk met aangifte doen! 
 • wkp

  4 jaar geleden
  Greedo... een beetje nadenken en de feiten bekijken kan geen kwaad 
 • Greedo

  4 jaar geleden
  Er is vast een hoop aan te merken op die bewoners, maar dat neemt niet weg dat 74 ervan gewoon slachtoffer hiervan zijn.
 • Greedo

  4 jaar geleden
  Dit is gewoon een vuige beschuldiging en smaad. En de Gelderlander plaatst het.
 1. Het mysterie van de verdwenen putdeksels in Berg en Dal: ‘Opbrengst per deksel is zo'n 8 euro’
  PREMIUM
  Kwestie van Dirk
  1

  Het mysterie van de verdwenen putdeksels in Berg en Dal: ‘Opbrengst per deksel is zo'n 8 euro’

  BERG EN DAL - Het is onrustig in de gemeente Berg en Dal. Er worden putdeksels gejat. Uit de grond gestolen, gegapt, achterovergedrukt. Op verschillende plekken zie je ineens een gat in de straat of op de stoep. Een vreemd beeld dat ook nog eens enorm link kan zijn, want fiets er voor de gein maar eens een keertje overheen. Kun je lachen. Hoe erg is de situatie en wat gebeurt er met die dingen?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.