Tamara Hermens met haar zoontje op de bank in haar gasloze woning in de Meijhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Tamara Hermens met haar zoontje op de bank in haar gasloze woning in de Meijhorst. © Paul Rapp

Bewoners gasloze woningen Meijhorst in de kou: ‘We voelen ons proefkonijnen’

NIJMEGEN - Huurders van de gasloze woningen in Meijhorst zitten naar eigen zeggen al dagenlang in de kou en krijgen de thermostaat soms niet hoger dan 18 graden. Extra kachels en handdoeken voor de kozijnen moeten de vorst buiten de deur houden.    

52 reacties

 • Joris Goedbloed

  8 maanden geleden
  @Pieter Zeeuw...VVD acterban Pieter is één van de partijen die warmtepomp subsidies slurpen en deze ellende laten voortduren. Joost van Oostrum, tegenwoordig burgemeester kan je wel vertellen hoe hij dat in Houten gedaan heeft als VVD wethouder... Of beter wat hij had moeten doen en niet gedaan heeft tot ramp van de inwoners met zo een installatie in huis...
 • Pieter Zeeuw

  8 maanden geleden
  Vooral op GL, PvdA, SP, D66 blijven stemmen, met al die fantasie van die partijen staan de mensen nu letterlijk in de koude. En op Rutte heeft de afgelopen 10 jaar Nederland ook alleen maar minder gemaakt, goed voor Unilever maar slecht voor de mensen in het land.
 • Tjeu Claase

  8 maanden geleden
  Heerlijk hè, stem maar lekker op al die “groene partijen” !
 • Joris Goedbloed

  8 maanden geleden
  Wil toch nog een belangrijk punt aangeven. Als ik lees over het warme water is er een gevaar voor legionella. In andere probleem wijken is dit aan de orde geweest en is afzonderlijk daar een noodoplossing voor gemaakt. Warm tapwater moet boven 60 graden verwarmen heel regelmatig volgens de wet. Dit geldt ook voor de leidingen. Het koude tapwater moet 11 graden of lager zijn na even doorspoelen.
 • Harry Lassche

  8 maanden geleden
  Ach, ik meet nu 8 graden in mijn huissie, een ketel die al jaren aan vervanging toe is, WS en verwarmingsboy doen er niks aan, ja, ketel oplappen, wat duurder kost.... effe lekker mijn handjes warm wrijven, vest, trui en bodywarmer aan, doet mij denken aan vroeger tijden, alleen heb ik nu nog te vreten... en de poes ligt nog boven een koude radiator, hopend op betere tijden.....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.