Tamara Hermens met haar zoontje op de bank in haar gasloze woning in de Meijhorst.
Volledig scherm
PREMIUM
Tamara Hermens met haar zoontje op de bank in haar gasloze woning in de Meijhorst. © Paul Rapp

Bewoners gasloze woningen Meijhorst in de kou: ‘We voelen ons proefkonijnen’

NIJMEGEN - Huurders van de gasloze woningen in Meijhorst zitten naar eigen zeggen al dagenlang in de kou en krijgen de thermostaat soms niet hoger dan 18 graden. Extra kachels en handdoeken voor de kozijnen moeten de vorst buiten de deur houden.    

49 reacties

 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  @Pieter Zeeuw...VVD acterban Pieter is één van de partijen die warmtepomp subsidies slurpen en deze ellende laten voortduren. Joost van Oostrum, tegenwoordig burgemeester kan je wel vertellen hoe hij dat in Houten gedaan heeft als VVD wethouder... Of beter wat hij had moeten doen en niet gedaan heeft tot ramp van de inwoners met zo een installatie in huis...
 • Tjeu Claase

  2 jaar geleden
  Heerlijk hè, stem maar lekker op al die “groene partijen” !
 • Joris Goedbloed

  2 jaar geleden
  Wil toch nog een belangrijk punt aangeven. Als ik lees over het warme water is er een gevaar voor legionella. In andere probleem wijken is dit aan de orde geweest en is afzonderlijk daar een noodoplossing voor gemaakt. Warm tapwater moet boven 60 graden verwarmen heel regelmatig volgens de wet. Dit geldt ook voor de leidingen. Het koude tapwater moet 11 graden of lager zijn na even doorspoelen.
 • Harry Lassche

  2 jaar geleden
  Ach, ik meet nu 8 graden in mijn huissie, een ketel die al jaren aan vervanging toe is, WS en verwarmingsboy doen er niks aan, ja, ketel oplappen, wat duurder kost.... effe lekker mijn handjes warm wrijven, vest, trui en bodywarmer aan, doet mij denken aan vroeger tijden, alleen heb ik nu nog te vreten... en de poes ligt nog boven een koude radiator, hopend op betere tijden.....
 • S Schiltmans

  2 jaar geleden
  Een beetje een eenzijdig verhaal van 2 bewoners van de totaal ??. We hebben 11 jaar met veel plezier en woongenot in een gasloze woning gewoond (sinds 2006) dus het kan wel. Ook vaak een kwestie van je stookpatroon een beetje aanpassen; met vloerverwarming moet je ook dag en nacht stoken. Maar tocht en zo weinig warm water per dag is raar.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen