De afvalenergiecentrale ARN in Weurt gaat ook warmte leveren aan het toekomstige warmtenet in Dukenburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De afvalenergiecentrale ARN in Weurt gaat ook warmte leveren aan het toekomstige warmtenet in Dukenburg. © Paul Rapp

Bewoners hebben veel twijfels over warmtenet in Zwanenveld en Lankforst-Noord

NIJMEGEN - Veel bewoners van de wijken Zwanenveld en Lankforst-Noord staan nog niet te juichen over de komst van een warmtenet. Ze hebben hun twijfels over de werking van het systeem, zijn bang voor hoge kosten en stellen vraagtekens bij de noodzaak om heel Dukenburg op termijn aardgasvrij te maken.

5 reacties

 • Daan Janssen

  6 maanden geleden
  Dat zei die verkrachter ook in de rechtzaal: ik beschouwde haar standpunt als “nee, tenzij”
 • Loek Frederiks

  6 maanden geleden
  "Wie liever een warmtepomp of ander systeem wil, moet dat zelf regelen.” ... laat het duidelijk zijn dat een warmtepomp in een gallerij flat (of een appartement in een complex) onzin is. Weet niet of er koop appartementen in Dukenburg staan. Ook in bestaande koophuizen is het niet makkelijk, omdat je je huis zwaar moet isoleren (in feite luchtdicht moet maken en dan ventileren met WtW). Succes.
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  niet aan beginnen en gewoon gas blijven gebruiken. het begint zo langzamerhand op een dictatoriaal bewind te lijk de energietransitie. letterlijk alle soorten plannen zoals molens en zonnewoestijnen worden er gewoon zonder de burger erbij te betrekken en doorgedrukt.
 • Pedro Kantor

  6 maanden geleden
  Nooit nooit nooit in meedoen. Zolang als je daar woont zit je dan vast aan een monopolie. En we weten allemaal dat de overheid altijd slechte contracten afsluit en alleen mensen in uitkeringen stevig controleert, dat zagen we wel met dat slachtbedrijf wat met miljoenen ervandoor ging. Monopolies kunnen doen wat ze willen, want bij anders kan U, het slachtoffer, en de gemeente, de sukkels, terecht? Wie een gewoon energiecontract heeft kan tenminste ALTIJD overstappen naar wat goedkopers.
 • Pim Pandoer

  6 maanden geleden
  en zo,.... wordt je toch gedwongen om toch maar de gemeente haar zin te geven....het is dit of anders...wordt je verplicht zelf maar een warmtepomp o i d aan te schaffen....

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.