Volledig scherm
PREMIUM
Alleen op het horecadeel van de Grotestraat hing die kerstverlichting, vanaf donderdagavond in de hele straat. © Paul Rapp

Bewoners ‘hoefden die onzin niet’, toch komt kerstverlichting er in Nijmeegs centrum

NIJMEGEN - Omdat enkele bewoners bezwaar maakten, leek er geen kerstverlichting te komen in de Grotestraat in Nijmegen. Inmiddels is uit een kleine enquête gebleken dat het grootste deel van de bewoners de lichtjes juist wel wil en worden ze alsnog opgehangen.

Woensdagmiddag werd de kerstverlichting al opgehangen, donderdagavond zal die voor het eerst aan gaan, belooft binnenstadmanager Maarten Mulder. Maar hij houdt wel rekening met de bezwaren in de straat. ,,We zullen erop toezien dat ze niet aan de gevel komen bij mensen die bezwaar hebben”, verzekert hij. ,,Bovendien hebben we afgesproken dat ze om 23.00 uur uit gaan, terwijl ze in de rest van het centrum tot 1.00 uur blijven branden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.