Volledig scherm
PREMIUM
Jan Peters (midden), samen met de buurtbewoners Lies Haveman en Coen Vernooi in de wijk Jerusalem. © Bert Beelen

Bewoners Jerusalem tegen ‘rampzalige’ sloop en nieuwbouwplan

NIJMEGEN - Zo'n dertig bewoners van de Nijmeegse buurt Jerusalem willen dat de gemeente Nijmegen alsnog een stokje steekt voor de geplande sloop van hun eengezinswoningen. Woningcorporatie Talis wil de 220 woningen in de wijk Heseveld vervangen door duurzame nieuwbouw.  

De protesterende wijkbewoners reppen in een open brief aan de politieke partijen over een financieel ‘rampzalig plan’, voor zowel de overheid als de bewoners. Met name huurders die al jarenlang in de wijk wonen zijn volgens hen bij nieuwbouw tot wel 250 euro per maand duurder uit. ‘Ook de bewoners met huurtoeslag gaan er tot wel 100 euro per maand op achteruit’, zo stellen de ondertekenaars van de brief. ‘De overheid betaalt de rest van de rekening in de vorm van een veel hogere huurtoeslag’. 

Quote

Vooral bewoners die hier al jaren wonen zitten niet te wachten op nieuwbouw.

Jan Peters, Wijkbewoner Jerusalem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.