Volledig scherm
Er zijn extra borden geplaatst. © Geert Willems

Bewoners nu wel blij met omleiding rond Quack-monument

NIJMEGEN - De omleidingsroute door het centrum van de stad, die nodig is vanwege de werkzaamheden op het verkeersknooppunt rond het Quack-monument, vinden bewoners nu wel goed. Na klachten van bewoners van het centrum en de Benedenstad vorige week heeft de gemeente Nijmegen extra borden geplaatst.

Door de operatie zijn belangrijke doorgangswegen als de Kronenburgersingel, Tunnelweg en Nassausingel enkele weken niet berijdbaar.

Slechte bebording

Raadslid Wendy Grutters van de Stadspartij DNF, bewoonster van de Benedenstad, was één van de klagers over de slechte bebording. ,,Het was niet goed geregeld. Als wij richting Keizer Karelplein, Oranjesingel en Sint Annastraat wilden rijden, moesten we helemaal via de Wolfskuil of via De Oversteek en Lent, volgens de omleiding. Later bleek echter dat wij ook een route door het centrum konden volgen, maar die was niet aangegeven. Dat is nu wel gebeurd.’’

Zij is erg tevreden over het snelle handelen van de ambtenaren. ,,Het is nu extra moeilijk, omdat er zoveel mensen op vakantie zijn’’, aldus Grutters. ,,Dat snap ik ook wel. Des te beter dat de borden er nu binnen een paar dagen staan.’’

Ingewikkeld

De route die de bewoners nu moeten rijden, is overigens redelijk ingewikkeld en loopt door diverse straten die niet zo breed zijn. Via de Parkweg, Doddendaal en de Bloemerstraat kunnen zij de In de Betouwstraat bereiken. Grutters: ,,Ik had zelf de mogelijkheid geopperd tijdens de werkzaamheden de Waalkade weer twee richtingen te maken voor de bewoners. Dat lijkt me veel minder belastend voor de binnenstad. Maar op het stadhuis wilden ze daar echt niet aan.’’ Want lastig te controleren.

Een andere klacht van Grutters en andere bewoners was het ontbreken van een waarschuwingsbord onder aan de Kronenburgersingel. Automobilisten reden er toch in en kwamen er achter dat zij niet verder konden. ,,Chaos met auto's die aan het keren waren'’’, volgens Grutters. Nu staan onderaan de singel twee verkeersborden die waarschuwen voor de doodlopende straat, plus de aanduiding 'uitgezonderd bestemmingsverkeer' en 'uitgezonderd werkverkeer'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.