Volledig scherm
Yurre Wieken en Vincent Peters zijn bewoners van het Tiemstrapand. © Paul Rapp

Bewoners Tiemstrapad in Nijmegen betalen pas weer bij huurverlaging

NIJMEGEN - Bewoners van het Tiemstrapand in Nijmegen gaan pas weer huur betalen, als de huurprijs omlaag gaat. Dat heeft de stichting Huurteams Nijmegen namens de bewoners de eigenaren in een brief laten weten. Volgens de stichting is de huur twee keer zo hoog als wettelijk is toegestaan.


Mede-eigenaar Humphrey Janssen bestrijdt dat. „Ik denk dat de huren goed zijn. Die zijn vastgesteld op basis van het wettelijke puntensysteem. Of dat systeem moet liegen. Elke huurder krijgt een dezer dagen afzonderlijk zijn berekening.”

Problemen
De kwestie is een nieuwe wending in de verwikkelingen rond het pand op de hoek van de Wolfskuilseweg en Energieweg. Begin augustus kregen de bewoners van het net gerenoveerde voormalige kantoorgebouw een brief van de gemeente met het advies nieuwe woonruimte te zoeken. De gemeente staat wonen in het pand niet toe. De belangrijkste reden is dat het op die plek volgens de gemeente te lawaaiig is om er te wonen.

Er zaten toen al huurders in het pand. Zij besloten ‘vanwege de onzekere situatie’, het betalen van de huur op te schorten.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.