De politie bekijkt de nieuwe bussluizen op de Waalkade.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie bekijkt de nieuwe bussluizen op de Waalkade. © Gerard Verschooten

Bewoners vrezen nieuwe overlast op Waalkade: auto's kunnen makkelijk over ‘boterzachte’ bussluis

NIJMEGEN - Bewoners vrezen dat de stampende overlast van hangjeugd en snelle auto’s op en rond de westelijke Waalkade terugkeert. De provisorische wegafsluitingen zijn vorige week vervangen door bussluizen, maar die zijn zo laag dat je er met alle voertuigen gewoon overheen kunt. 

18 reacties

 • K Alberts

  1 maand geleden
  Jankerds!!!!!
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Zoals alles van dit bestuur, alles half. Totaal niet vooruit denken. Kleuters kunnen het beter. En vooral niet handhaven. Fietsers en brommer op plein 44, "Meneer niet meer doen hoor". En dat alleen als je die enkle handhaver tegenkomt dien niet alleen parkeerboetes uitdeeld. Of de " bel en herstellijn " die je niet kunt bellen alleen mailen. Even mailen dat er 20 fietsen op het trotoir staan bij een studentenhuis en je er niet meer normaal kunt lopen. Reactie tijd? 4 dagen. Opgelost? neen.
 • Daan Steeghs

  1 maand geleden
  In het Waalfront op de Laan van Oost-Indie bij kruising Havenweg is er nog zo een te vinden. Blijkt dat de buurtbus er ook door moet kunnen, dus een andere oplossing was hier ook niet haalbaar.
 • richy vervuurt

  1 maand geleden
  @pedro ik ben het soms niet eens met je dat is normaal in een democratie maar je kan dingen wel goed omschrijfen blijf daar mee door gaan.
 • A. Leenders

  1 maand geleden
  Lijkt erop dat alleen intensieve handhaving werkt! Waarschijnlijk geen menskracht voor.
 1. Afsluiting Waalkade zorgt voor knelpunt in Benedenstad: het is er héél krap voor vrachtwagens
  Play
  Video

  Afsluiting Waalkade zorgt voor knelpunt in Beneden­stad: het is er héél krap voor vrachtwa­gens

  NIJMEGEN - De afsluiting van de Nijmeegse Waalkade heeft gevolgen voor de verkeersdoorstroming in de Benedenstad. De hoek Priemstraat/Lage Markt vormt een knelpunt voor vrachtwagens. Die kunnen vanuit de Priemstraat alleen nog maar linksaf de Lage Markt op, en daar wacht vaak een rij auto's die juist de Priemstraat ín wil. Bovendien staan er aan beide kanten auto's geparkeerd. En dat is krap, heel krap.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.