Ralf Nieuwenhuijsen van Kamerbreed in Bottendaal, een wijk waar veel verkamerde panden staan.
Volledig scherm
PREMIUM
Ralf Nieuwenhuijsen van Kamerbreed in Bottendaal, een wijk waar veel verkamerde panden staan. © Paul Rapp

Bewonersplatform Kamerbreed dreigt met miljoenenclaim: ‘Woningen verliezen waarde’

NIJMEGEN - Bewonersplatform Kamerbreed dreigt met een miljoenenclaim tegen de gemeente Nijmegen vanwege de waardevermindering van zo’n 2000 panden in Nijmegen. Het gaat om woningen in wijken waar sprake is van veel verkamering: het ombouwen van gewone huizen naar studentenhuizen.

7 reacties

 • G Haan

  1 maand geleden
  Wanneer worden verhuurders van kamerbewoning nou eens beboet als er overlast is in de buurt. Verhuurders moeten veel betere afspraken maken met hun kamerbewoners over met name geluidsoverlast, vuil op straat, rijen fietsen op trottoirs etc. Bij overtreding volgt een biete voor de verhuurder die dat kan doorberekenen aan de kamerbewoners.Dit kan toch gemakkelijk on een APV.
 • Kamerbreed Nijmegen

  1 maand geleden
  Up-date collectieve claim waarde vermindering woning. Onze mailbox loopt vol met verzoeken van huiseigenaren om mee te doen met de claim welke in voorbereiding is nadat de Raad van State uitspraak heeft gedaan over het Kamerverhuurbeleid in Nijmegen. Voor nu kunnen wij nog niets melden behalve dat wij samen met onze advocaten in spanning wachten op de uitspraak! Nadat deze bekend is zullen wij u verder informeren over de te lopen route. Rekenend op uw begrip en nog heel even geduld.
 • Anneke Dijk

  1 maand geleden
  Kamerbreed heeft gelijk, wij zullen ook een claim indienen. Alles groeit dicht met fietsen/vuilnis/containers, fout parkeren mag ineens weer, trottoirs zijn niet meer veilig en begaanbaar, winkels onbereikbaar door fietsen, herrie op straat dag en nacht. Maar het ergste is nog wel het brandgevaar van die volgepropte huizen om je heen. Daar hebben we wetten en regels voor die in Nijmegen niet schijnen te gelden.
 • Evil Admin

  1 maand geleden
  Huisjesmelkers doen alleen maar wat de markt om vraagt en waartoe overheidsregels hebben geleid. Er is een schreeuwend tekort aan kamers en woningen omdat de RU uitbreidt als een olievlek maar niet investeert in studentenhuisvesting, de sociale huur zit al jaren op slot door de cashgreep van de overheid in de kassen van de huurverenigingen en het kom maar binnen met voorrang op een sociale huurwoning beleid van dezelfde overheid voor gelukszoekers. En stikstofregels fnuikt de woningbouw.
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  Blijkbaar is er veel vraag naar kamers en weinig vraag naar een heel herenhuis. Als dat niet zo zijn dan zouden beleggers het wel anders doen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

Nijmegen e.o.