Volledig scherm
Bartender Ivar de Lange in cocktailbar Demain. De bar sloot in maart na ruim tien jaar de deuren © Bert Beelen

'Biertuin' in voormalige cocktailbar Demain

NIJMEGEN - Voormalige cocktailbar Demain in de Lange Hezelstraat wordt een 'biertuin' met vijftien bieren op de tap, waaronder veel speciaalbier. Een oud-Hollands in retro-sfeer waar je ook een uitsmijter, een tosti en een broodje bal kan eten. Het is geen echte 'biertuin', maar met de vele planten komt het wel in de buurt.

Dat zegt Ilja Donderwinkel, de horeca-ondernemer die de 'biertuin' gaat exploiteren. Het is zijn derde horecazaak in de Lange Hezelstraat. Elf jaar geleden begon hij met lunchzaak Smaakrijk en zeven jaar later, in 2015, opende hij Viking. Twee zaken waar hij geen alcohol mag schenken, want het is ondersteunende horeca. In zijn nieuwe zaak zit een volledige vergunning.

Cocktailbar Demain sloot in maart na ruim tien jaar de deuren. Demain werd gerund door twee bartenders Mike Rambags en Ivar de Lange. Ze waren jarenlang actief met de cocktailmixer en kenden elkaar van het toenmalige café Sterre in de Bloemerstraat. 

Na een paar jaar was het nieuwtje van een cocktailbar er af. De Lange stapte twee jaar geleden uit Demain. Rambags zei daarover bij de sluiting van Demain: 'Misschien al een symptoom dat het niet zo lekker ging'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.