De blusboten in Nijmegen en Tiel blijven in elk geval.
Volledig scherm
PREMIUM
De blusboten in Nijmegen en Tiel blijven in elk geval. © Hans Broekhuizen/de Gelderlander

Bij de brandweer gaat veel veranderen

NIJMEGEN - De brandweermannen en -vrouwen in de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid krijgen te maken met een aantal veranderingen. Dat heeft te maken met het logisch verdelen van de beschikbare deskundigheid over de 36 brandweerposten. 

3 reacties

 • Ook

  4 jaar geleden
  Het probleem voor de veiligheidsregio's moet niet een financieel verhaal zijn maar juist het subjectief verspreiden van een veiligheidsgevoel, de mensen moeten het gevoel krijgen dat "hun" brandweer steeds zo veel mogelijk in staat zal zijn om hen te redden. Voortdurende verhalen over reorganisaties zoals deze doen dat niet.
 • Johan

  4 jaar geleden
  Overlevingskansen in koud water zijn reëel tot 1 uur na verdrinken. Zou je liever zien dat iedere post een duikteam erbij krijgt? Kosten baten moeten wel in verhouding blijven staan tot de levens die ermee gered kunnen worden. 
 • Ook

  4 jaar geleden
  Wederom publiceert de redactie een verhaal van de veiligheidsregio zonder hier zelf ook maa enige kritische kanttekening bij te plaatsen. Bijvoorbeeld de oppervlaktereddingsteams die binnen 15 minuten ter plaatse kunnen zijn. Er had bijvoorbeeld bij moeten worden vermeld dat na 15 minuten zulke teams in de realiteit vrijwel uitsluitend nog maar mogen dienen om lijken uit het water te halen. Want na 15 minuten is de overlevingskans voor een verdrinkingsslachtoffer nagenoeg weg.
 1. Veel herriemeldingen Herfstdrift; juist mensen die niét vlakbij wonen, klagen en dat komt hierdoor
  PREMIUM
  3

  Veel herriemel­din­gen Herfst­drift; juist mensen die niét vlakbij wonen, klagen en dat komt hierdoor

  NIJMEGEN - Zo’n 26.000 mensen vierden dit weekend een fijn feestje op Herfstdrift in Nijmegen. Toch beleefde niet iedereen plezier aan het dancefestival. Tientallen Nijmegenaren klaagden over geluidsoverlast. Opvallend, want de lawaailimiet werd niet overschreden. En de meldingen over het geboem-boem kwamen vooral van mensen die verder van het festival af woonden. Hoe zit dat?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen