Bij ‘zwaarste stadsloop’ van Nederland rennen honderden hardlopers door Nijmeegse Stevenskerk

VIDEONIJMEGEN - Ruim 1500 hardlopers beginnen zaterdagavond om 21.00 uur aan de zware stadscross in hartje Nijmegen. In dit rondje van 7 kilometer rennen de lopers letterlijk dóór de Stevenskerk.

Met in het parcours heel veel trappen rondom het Valkhofpark en natuurcentrum de Bastei aan de Waalkade is deze stadscross ‘de zwaarste stadsloop van Nederland’, aldus de organisatie. De laatste deelnemers zullen twee uur na de start, om 23.00, finishen op de Grote Markt. 

De Grote Markt is ook de finish voor de 7.000 hardlopers die zondag meedoen aan de Stevensloop over 5, 10 en 21 kilometer. De eersten gaan om 12.00 uur rennen vanuit de Lange Hezelstraat (ter hoogte van  Ganzenheuvel); de deelnemers aan de halve marathon starten om 13.30 uur. De laatste loper zal rond 16.00 uur finishen.

Afgesloten

Vanwege de hardloopwedstrijd in hartje stad is zondag  een aantal straten en wegen afgesloten. Afsluitingen gelden onder meer zondag voor de Voorstadslaan, Weurtseweg en Kanaalstraat (van 11.30-15.00 uur) en de Winselingseweg en Laan van Oost-Indië (van 11.30-12.30 uur). Zaterdag is de Parkweg een uurtje afgesloten (21.00-22.00).

Van de deelnemers aan de Stevensloop doen er 382 voor de vijfde keer mee. De gemiddelde leeftijd van de deelnemers is 38 jaar. Er doen iets meer mannen mee (55 procent) dan vrouwen. De top-5 van meest voorkomende voornamen zijn bij de mannen: Jeroen (69 keer) Peter (60), Paul (54), Jan en Bart. Bij de vrouwen gaat Monique aan kop, 38 vrouwen met die naam doen mee. Gevolgd door Marieke (33), Kim (30), Esther en Linda.

De meeste hardlopers komen uit Nijmegen, Arnhem, Wijchen, Lent en Beuningen. 

Volledig scherm
Vanwege de Stevensloop is zondag een aantal wegen rond het stadscentrum afgesloten, waaronder de Hezelstraat/Voorstadslaan. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.